Bonaire Nu

JANNET BUTTER OP ZONDAG: BELOFTE AAN BONAIRE

SUN, 09 AUG 2020 10:00:00

Als ik het strand op loop, is het nagenoeg verlaten. Alleen verderop ligt iemand in een strandstoel. Ik kan nog niet zien of het een man of een vrouw is. Het grote strandlaken in de stoel trekt bijna een muurtje op. De persoon is druk bezig met foto’s maken. Van Klein Bonaire. 

Ik loop vlak langs de ligstoel. Het is een man, zie ik. Al aardig op leeftijd. ‘Mooi is het hier, hè?’ zeg ik in een opwelling. Even lijkt het of er geen reactie komt. Dan schuift hij zijn ...... read more

MAN DOOD GEVONDEN IN TUIN

SAT, 08 AUG 2020 16:25:45
Man dood gevonden in tuin

Kralendijk – Op het erf van een woning in de wijk Antriol is zaterdagmorgen 8 augustus het levenloze lichaam van een 33-jarige man aangetroffen.

Uit onderzoek door de tactische en technische recherche is gebleken dat er geen indicatie is dat het om een misdaad gaat.


Lees ook:

ILLEGALE UITVOER BESCHERMDE LORA’S

SAT, 08 AUG 2020 15:38:41
Help Echo Bonaire met de telling van de lora's

Kralendijk – Op donderdag 6 augustus werd tijdens een gezamenlijke bootpatrouille van de Douane, Kmar en de Kustwacht op Bonaire, een  controle uitgevoerd op een lokaal vaartuig dat op weg was naar Curaçao. 

Tijdens deze douanecontrole werden 2 papegaaien aangetroffen. Het  bleek om twee jonge lora’s te gaan, officiël genaamd de geelvleugelamazone of Amazona barbadensis. Deze papegaaien zijn beschermd op Bonaire en het is verbo...... read more

DOUANE/CN ONDERSCHEPT DRUGS IN DE HAVEN VAN SINT EUSTATIUS

SAT, 08 AUG 2020 15:36:04

Oranjestad – Op woensdag 5 augustus  heeft de Douane Caribisch Nederland op Sint Eustatius verdovende middelen onderschept in een zending zeevracht.

Tijdens de controle van de vrachtzendingen, meldde zich een dame om een voor haar bestemde vracht op te halen. Na een eerste globale inspectie in de vrachtloods in de zeehaven, werd op grond van inhoud van de doos en het gedrag van de ontvanger besloten om over te gaan tot nadere controle in...... read more

REISADVIES VANUIT NEDERLAND NAAR ARUBA AANGEPAST

SAT, 08 AUG 2020 15:31:54

Den Haag – Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag heeft het reisadvies naar Aruba aangepast. Van code geel naar code oranje. Niet-noodzakelijke reizen worden wegens het snel stijgende aantal corona-besmettingen afgeraden.

Wie vanuit Aruba naar Nederland komt, wordt geadviseerd in thuisquarantaine te gaan. Reizigers hebben voor vertrek naar Aruba een gezondheidsverklaring nodig.

Op Aruba z...... read more