Bonaire Nu

BLUE MONDAY OP BLUE DESTINATION BONAIRE

MON, 20 JAN 2020 15:06:37
Blue Monday op Blue Destination Bonaire
 
Het strand van Klein Bonaire, foto: Inge Poorthuis

Blue Monday, voor sommigen de meest deprimerende dag van het jaar, maar niet op Blue Destination Bonaire. De derde maandag van het nieuwe jaar is uitgeroepen tot Blue Monday.

En of je nu gelooft of deze dag echt bestaat of niet, feit blijft dat voor de meesten de vakantie nog ver weg is. Dit zou ook de reden zijn waarom Blue Monday oorspronkelijk in het leven is geroepen. Het zou een marketingtruc van een grote reisorganisatie zijn geweest.

Helderblauw water in Lac Bay, foto: Inge Poorthuis

Of het nu een marketingtruc is of dat er toch een kern van waarheid in zit, iedereen weet hoe januari er in Nederland uitziet. De dagen zijn nog kort en donker, het landschap kaal en treurig. Tel daarbij op het kille, koude weer en je hebt alle reden om te willen vluchten naar een tropisch eiland.

Op Bonaire geen Blue Monday

Op Bonaire ligt de dagtemperatuur altijd rond 31 graden Celsius en schijnt bijna altijd de zon. Dat betekent dus even geen winterjas, sjaal, muts en handschoenen, maar de hele dag in bikini of zwembroek op het strand. Genietend met een cocktail in je hand, kijkend naar de ondergaande zon. Op Bonaire heb je dus geen last van Blue Monday wat het weer betreft.

Donkey Beach, foto: Inge Poorthuis

Wie wil dat nu niet, hartje winter doorbrengen op een tropisch eiland? Waarom zou je wachten tot de zomervakantie om op reis te gaan? Ontvlucht de grauw, grijze januarimaand in Nederland en boek nu een vliegvakantie naar Bonaire. Vaak zijn er in deze periode . Je betaalt regelmatig maar de helft van de prijs voor een reis, vergeleken met dezelfde reis in de zomervakantie. Het geld dat je hierdoor bespaart kun je weer voor andere leuke dingen gebruiken. Of je kunt in het najaar daarvan nog een keer extra op reis

Win vandaag een re...... read more

TIJDELIJK TEKORT AAN EIEREN OP BONAIRE

MON, 20 JAN 2020 15:04:55

 
Foto Punto Blanku

Kralendijk – Er zijn tijdelijk te weinig eieren op het eiland. Om toch aan de vraag te voldoen zijn er een aantal supermarkten die eieren uit Amerika aanbieden.

Nadine Emerenciana van de Punta Blanku Chickenfarm bevestigt aan de krant Extra dat er momenteel een probleem met de productie is, maar dat dit binnen 2 weken weer opgelost is.

Dat er momenteel minder eieren zijn komt volgens de bedrijfsleider door het wisselen van kippen. De geruchten dat er op grote getale sterfte is onder de lokale kippen zou niet waar zijn.

De lokale productie ligt momenteel op 900 dozijn eieren per dag; ver onder de normale levering van 1400 dozijn per dag.

https://bonaire.nu/2020/01/20/tijdelijk-tekort-aan-eieren-op-bonaire/feed/0......
read more
WIJZIGING REGELING AANSPRAKEN ZORGVERZEKERING

MON, 20 JAN 2020 13:46:36

Wijziging regeling aanspraken zorgverzekeringhttps://bonaire.nu/2020/01/20/wijziging-regeling-aanspraken-zorgverzekering/https://bonaire.nu/2020/01/20/wijziging-regeling-aanspraken-zorgverzekering/#respondMon, 20 Jan 2020 13:46:36 +0000Door: Bonaire.nu/RedactieAdvertentieBonaireNieuwshttps://bonaire.nu/?p=55658Advertentie

Advertentie

https://bonaire.nu/2020/01/20/wijziging-regeling-aanspraken-zorgverzekering/feed/0......
read more
ADVOCAAT ALI MOENIRALAM (94) OVERLEDEN

SUN, 19 JAN 2020 17:24:04

 

Advocaat Ali Moeniralam is donderdag 16 januari overleden. Hij was een gespecialiseerde strafrecht advocaat en was vroeger vaak op Bonaire om in strafzaken te pleiten. Moeni, zoals hij ook wel genoemd werd, kwam al in de jaren ’50 en’60 naar Bonaire in verband met zijn politieke activiteiten op Curaçao.

In de jaren ’70 was hij een van de weinige Curaçaose advocaten die ook naar Bonaire kwamen om verdachten te verdedigen.

Èxtra had een aangenaam gesprek met Moeniralam tijdens een strafzaak in september 2015, net voor zijn 90ste verjaardag. Hij zei altijd van Bonaire te houden. Het was zijn laatste werkbezoek aan het eiland.

Aliam (Ali) Moenieralam stond op Bonaire bekend als een amabele persoon, met veel charisma. Zijn manier van verdedigen was uniek. Met de wet in de hand, speelde hij ook op het gevoel, de harten van mensen. Serieus wanneer dat moest, maar vaak ook met gevoel voor humor.

Zeker de moeite van het vermelden waard is, het feit dat Moeniralam de eerste advocaat was die verdachte Andy ‘Kabes’ Melaan verdedigde in de beroemde Spelonkzaak en toen al zei dat Melaan onschuldig was en dat de verkeerde man werd vervolgd.

Hij zou enkele jaren later gelijk krijgen toen een andere bekende strafpleiter, Geert-Jan Knoops bewees dat het hier ging om een gerechtelijke dwaling. Melaan kreeg kwijtschelding van zijn straf, nadat hij jaren vast had gezeten.

https://bonaire.nu/2020/01/19/advocaat-ali-moeniralam-94-overleden/feed/0......
read more