Bonaire Nu

REIZEN NAAR CARIBISCHE DEEL VAN HET KONINKRIJK VANAF 15 JUNI WEER VERANTWOORD

WED, 03 JUN 2020 17:29:14
Reizen naar Caribische deel van het koninkrijk vanaf 15 juni weer verantwoord
Foto BIA

Den Haag – Zojuist heeft minister president Rutte in een persconferentie aangekondigd dat reizen naar het Caribische deel van het koninkrijk vanaf 15 juni weer verantwoord is. “Vanaf 15 juni kunnen Duitsland, België, Italië en Kroatië en ook de zes eilanden van het Caraïbisch deel van het koninkrijk waarschijnlijk op geel. Kort daarna kunnen ook Frankrijk, Oostenrijk en Zwitserland volgen. Let wel: geel is geen groen. We vragen reizigers om de situatie goed in de gaten te houden. Natuurlijk houd je je als gast in een ander land aan de daar geldende regels, terwijl ook de Nederlandse regels een goede leidraad blijven.” Aldus Rutte.

Luchtvaartmaatschappijen hebben inmiddels afspraken gemaakt hoe zij moeten omgaan met veiligheid aan boord. Als je gaat vliegen moet je je houden aan de instructies van de maatschappijen, dat kan verschillen per maatschappij.

Of aankomende passagiers op Bonaire in quarantaine gaan is nog niet duidelijk. Dit bepaalt het eilandsbestuur en verwacht wordt dat deze zeer binnenkort met informatie zal komen.


Lees ook:

......
read more
VACATURES RIJKSDIENST CARIBISCH NEDERLAND

WED, 03 JUN 2020 17:26:03
Vacatures Rijksdienst Caribisch Nederland

Wil je ook werken voor RCN?

Je kunt solliciteren op de volgende functies:

  • SSO-CN Senior Technisch Applicatiebeheerder
  • SSO-CN Senior Netwerkbeheerder
  • SSO-CN Diensthoofd

Meer informatie?

Ga naar


Lees ook:

......
read more
CONTAINER AARDAPPELEN EN GROENTEN VOOR BONAIRE

WED, 03 JUN 2020 17:05:14

Kralendijk – Deze week arriveert er op Bonaire een volle 40FT container met daarin 6000 kilo wortelen, 6000 kilo witte kool, 6000 kilo aardapplen en 3000 kilo uien. Deze container wordt volledig gedoneerd aan de Voedselbank Bonaire.

Afgelopen maand werd de directie van de van den Tweel supermarkt benaderd door dhr. Oostveen van Patani Global Food B.V. Dit is een versleverancier voor de supermarkt op Bonaire. Samen met collega ondernemer Fatels Food Group in Nederland hadden zij het idee om te kijken wat de mogelijkheden waren om Aardappelen en Groenten naar Bonaire te sturen om gezinnen die door de coronacrisis zijn geraakt te kunnen voorzien van deze producten en op deze wijze steun te bieden in deze zware tijd.

Afgelopen maand werden wij benaderd door Patric Oostveen (Patani Global Food B.V.), een van onze versleveranciers.Samen met een collega ondernemer in Nederland hadden zij het idee om te kijken wat de mogelijkheden waren om Aardappelen en Groenten naar Bonaire te sturen om personen/gezinnen die door de coronacrisis zijn geraakt te kunnen voorzien van deze producten en op deze wijze te steunen in deze zware tijd. Dit idee heb ik met vol enthousiasme omarmt. Deze week arriveert er op Bonaire een volle 40FT container met:6000 kilo Wortelen 6000 kilo Witte Kool6000 kilo Aardapplen3000 kilo UienDeze container is volledig gedoneerd aan de Voedselbank Bonaire door:Patani Global Food BVFatels Food GroupWij willen deze 2 Nederlandse bedrijven enorm bedanken voor dit royale gebaar!De Voedselbank Bonaire zal in samenwerking met ADRA en het OLB zorgen dat alle producten bij de juiste personen terecht komen.Ook de kookproj...... read more

DEFENSIE ZET ONBEMANDE VLIEGTUIGJES IN

WED, 03 JUN 2020 14:04:38
Defensie zet onbemande vliegtuigjes in

Oranjestad – Defensie zet onbemande vliegtuigjes in om de grens met Aruba te bewaken. Daarmee wil zij illegale aanlandingen van Venezolanen opsporen.

De extra inzet van Defensie heeft te maken met het voorkomen van mogelijke Corona besmette Venezolanen. De onbemande vliegtuigjes gaan boven zee patrouilleren en zijn voorzien van camera’s.

Zodra een verdacht vaartuig wordt gesignaleerd komt de Kustwacht in actie.


Lees ook:

......
read more
VACATURE PEDAGOGISCH MEDEWERKER

WED, 03 JUN 2020 12:56:00
Vacature Pedagogisch Medewerker

Op zoek naar een Pedagogisch Medewerker bij Stichting Professionele Kinderopvang Bonaire.

Jij begrijpt dat je werken in de kinderopvang altijd samen doet! Tover jij de ene na de andere glimlach op gezichtjes? Werk je graag mét en vóór kinderen? En ben je op zoek naar een mooie uitdaging? Dan is deze vacature voor Pedagogisch Medewerker misschien wat voor jou!

De functie:

Als Pedagogisch Medewerker bij onze stichting maak je elke dag bijzonder voor onze kinderen. We spelen samen en we ontdekken samen. En dit in een fijne, gezonde en veilige omgeving. Samen met collega’s bedenk je regelmatig nieuwe activiteiten, natuurlijk gericht op ontwikkeling, maar ook op plezier. Zo helpen we onze kinderen op een speelse manier een stapje verder in hun ontwikkeling.

Natuurlijk denken we ook aan de ouders!

Zo werken we binnenkort bijvoorbeeld met een speciaal ouderportaal. Hiervoor schrijf je regelmatig korte verhaaltjes over de avonturen die de kinderen beleven. Leuk voor nu en leuk voor later!

Bij ons

Onze stichting biedt kinderopvang voor kinderen vanaf 0 tot 12 jaar in 6 verschillende locaties. Er wordt hard gewerkt, maar ook hard gelachen.
We zijn het hele jaar geopend (m.u.v. nationale feestdagen) maandag tot en met vrijdag van 7 uur tot 18:00 uur.

Wij vragen:

• Een MBO niveau 2 of 3 diploma Pedagogisch Medewerker Kinderopvang, SPW of soortgelijk;

• Jouw werkervaring maakt dat je kennis hebt van belangrijke hygiëne- en veiligheidseisen;

• Natuurlijk ben je communicatief hartstikke vaardig (niveau 3F), zowel mondeling als schriftelijk;

• Je houdt van (buiten)spelen en je vindt het leuk om nieuwe activiteiten te bedenken;

• Je bent creatief, vrolijk en kinderen voelen zich bij jou op hun gemak;

• Jouw drive en flexibele werkhouding, maken...... read more