Bonaire Nu

VACANCY COMMUNICATIONS ADVISOR SINT EUSTATIUS

TUE, 14 JUL 2020 15:33:13
Vacancy Communications Advisor

The Executive Council of Public Entity Sint Eustatius, Caribbean Netherlands is in short term seeking candidates interested in the following function:


Communications Advisor – (1fte) Bureau Bestuursondersteuning (Policy Advisor A)

As communication advisor you are the connecting link between administration, organization, partners and the inhabitants of St. Eustatius. Together with your colleagues you communicate and present the Public Entity to the outside world. You are a member of the Support staff. The support staff consists of several teams: management, communication and judicial support. You work with and are sometimes the spokespersons of the Executive Council. Together with colleagues from the Communication team you work on the rollout of the communication strategy.

Specific Requirements

 • Bachelor’s degree in Communication and/or Journalism;
 • A minimum of 5 years’ experience in a communication or journalism function;
 • General knowledge of basic communication protocol and communication strategies.
 • 3 – 5 years’ experience with developing and facilitating communication protocols.
 • Excellent written and oral communication skills in English and
  Dutch.

  Duties and Responsibilities

  1. Policy development on the management level
 • inventories and analyzes social and political developments in the concerned policy area and evaluates the relevance of these for management;
 • fine tunes policy to be developed with and between units and managers;
 • performs (literature-based, statistical, etc.) research, gears this to the field and formulatesproposals for the modification of policy for the director;
 • develops (mathematical) models and (policy) scenarios in which the consequences aremade clear;
 • participates in (preliminary) consultation wi...... read more
HET WEER OP BONAIRE VOOR DINSDAG 14 JULI

TUE, 14 JUL 2020 10:54:40

Kralendijk – Het is half bewolkt, heiig en merendeels droog. De verwachte minimumtemperatuur zal rond de 27 graden Celsius zijn en de maximumtemperatuur zal rond de 33 graden Celsius zijn.

De wind komt uit het oosten en zal matig tot hard zijn (14-19 knopen met uitschieters tot 23 knopen).  Het blijft vandaag merendeels droog en heiig omdat zich een gebied met Saharastof over de lokale eilanden bevindt.

Voor de uitgebreide versie van het weerbericht ga naar 


Lees ook:

......
read more
TWEE REPATRIANTEN POSITIEF GETEST OP COVID-19

TUE, 14 JUL 2020 10:33:33

Kralendijk – Twee repatrianten die naar Bonaire zijn teruggekeerd uit Peru en in quarantaine verblijven zijn positief getest op COVID-19. Deze repatrianten verblijven in een centrale quarantaine. Conform het Draaiboek Repatriëring en het in-reisbeleid gaan alle repatrianten uit risicolanden in quarantaine op een centrale locatie.

De repatrianten worden gemonitord op hun gezondheid tijdens het verblijf. Afgelopen zondag zijn twee repatrianten die verschijnselen en symptomen van COVID-19 vertoonden getest. Op maandagavond is het resultaat van de testen binnengekomen. Deze repatrianten zijn positief getest op COVID-19.

Het team van de dienst Publieke Gezondheid, die getraind is om bij positieve gevallen van COVID-19 te handelen, is onmiddellijk gestart met het bron- en contactonderzoek. Het bron- en contactonderzoek houdt in dat er onderzoek wordt gedaan naar  waar  de persoon de besmetting heeft kunnen oplopen, met wie de persoon in contact is geweest en wie de persoon heeft kunnen besmetten.

De dienst Publieke Gezondheid is verantwoordelijk voor de begeleiding op deze centrale locatie (of bij positieve gevallen van COVID-19). Beide repatrianten zijn meerderjarig en beiden maken het naar omstandigheden goed. Hun gezondheid wordt nauw gemonitord terwijl het bron- en contactonderzoek loopt. De andere repatrianten zijn geïnformeerd en worden nauwlettend gemonitord op hun gezondheid.


Lees ook:

......
read more
OPROEP (EX) STUDENTEN BONAIRE, SINT EUSTATIUS EN SABA IVM EVALUATIE WET STUDIEFINANCIERING BES

MON, 13 JUL 2020 18:41:22

Kralendijk – Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap wil graag weten wat studenten vinden van het studiefinancieringsstelsel dat beschikbaar is voor studenten die woonachtig zijn op Bonaire, Sint Eustatius of Saba.

Ga jij binnenkort studeren in het Caribisch Gebied, Canada of de Verenigde Staten? Of, ben jij op dit moment bezig met een studie in een van deze landen en krijg je hiervoor studiefinanciering BES? Dan zijn wij op zoek naar jou.

Daarnaast zijn we ook op zoek naar jongeren die ervoor hebben gekozen niet te gaan studeren, afgestudeerd zijn of gestopt zijn zonder diploma. Ook als je ervaring hebt met studiefinanciering in Europees Nederland is jouw mening zeer welkom!

Wij willen jou graag uitnodigen voor een (kort) interview over jouw ervaringen met studiefinanciering voor studenten uit de BES-eilanden. Het onderzoek wordt uitgevoerd in opdracht van het ministerie van OCW door Rianda Sacré, bestuurskundige en ervaren onderzoeker uit Bonaire en ResearchNed, een onafhankelijk onderzoeksbureau uit Europees Nederland. Het interview wordt voor een deel afgenomen via videobellen (in het Nederlands, Engels of Papiaments) en voor een deel door middel van een online open survey. Van alle aanmeldingen maken we een selectie van personen met wie we een gesprek willen voeren. Iedereen die hiervoor geselecteerd wordt en deelneemt, ontvangt een cadeaubon van € 10.

Jouw gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld en zullen alleen voor dit onderzoek worden gebruikt. Wil jij ook deelnemen? Vul dan dit formulier in. We nemen dan spoedig contact met je op en leggen je uit hoe het verder gaat.

Nederlands   

Engels       

Papiaments  

......
read more
ENQUÊTE SUGGEREERT: MEESTE INWONERS BONAIRE VÓÓR NIEUWE LUCHTHAVEN TERMINAL

MON, 13 JUL 2020 14:59:50

Het project ‘Korte-termijn aanpassingen Flamingo Airport, Fase-1’ loopt bijna ten einde. Maar wat daarna volgt, blijkt bij de meeste mensen onbekend. Foto: ABC Online Media

Kralendijk- Veruit het grootste deel van de inwoners op het eiland lijkt vóór de bouw van een nieuwe terminal voor de Flamingo luchthaven. Dat blijkt uit een online enquête die de Nederlandse VWO-student Mees van Winssen organiseerde in het kader van een werkstuk voor school.

In totaal werd de enquête 715 keer ingevuld. Van de 715 respondenten zijn er 413 woonachtig op Bonaire,  213 in Nederland en 54 wonen deels in Nederland en deels op Bonaire. Daarnaast vulden 27 personen uit een ander land van het Koninkrijk de enquête in en 12 personen die wonen buiten het Koninkrijk.

Van Winssen deelde de resultaten met Bonaire.Nu, die via haar nieuwsmedia ook hielp de enquête uit te zetten.

Voor de analyse van de resultaten is een filter toegepast op woonplaats. De hier weergegeven resultaten betreft dan ook alleen de inwoners op het eiland. Opgemerkt wordt overigens dat de antwoorden op de meeste vragen geen belangrijk ander beeld opleveren, als wordt gekeken naar de totale groep, versus de groep inwoners.

Gedeputeerde James Kroon gaf op 15 februari 2019 het startschot voor de tijdelijke uitbreiding van BIA. Naast hem tijdelijk directeur Mario Bikker. Foto: ABC Online Media

Nieuwe terminal

Over het algemeen zijn de respondenten die op Bonaire wonen voorstander van een nieuwe terminal voor de luchthaven. Zo vindt 61.5% dat er sowieso een nieuwe terminal moet komen. 29,3% twijfelt nog en van 9,2% van de respondenten hoeft er geen nieuwe terminal te komen.

Het huidige vliegveld heeft juist de charme die bij Bonaire hoort. Het moet geen massa toeristen par...... read more